divendres, 31 d’octubre del 2008

‘Llegir per viatjar. Viatjar per llegir’

‘Llegir per viatjar. Viatjar per llegir’, el simposi sobre viatges i literatura a la Biblioteca Jaume Fuster

Els propers dies 4, 5 i 6 de novembre, a la Biblioteca Jaume Fuster i en el marc del Barcelona Diàleg Intercultural, es durà a terme el simposi Llegir per viatjar. Viatjar per llegir, que ha organitzat Biblioteques de Barcelona amb la col·laboració d’Anna Soler-Pont.

Aquest simposi pretén reunir personalitats de diversos orígens i cultures amb vocació viatgera i vinculades d’alguna manera al món del llibre, entenent el viatge com a activitat universal que constitueix un instrument essencial de diàleg entre cultures. L’objectiu és crear un espai de diàleg que destaqui els valors del viatge també com una forma de coneixement personal, d’aproximació als altres i a les seves cultures. I constatar, sobretot, que llegir és una forma més de viatjar.

Programa:

- Dimarts 4 de novembre - 19.30 hores Inauguració a càrrec de Jordi Martí, delegat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona Viure viatjant. L’experiència de convertir el viatge en part de la vida quotidiana. Amb Tom Hall, Clea Koff i Xavier Moret

- Dimecres 5 de novembre - 16.30 hores Formes de transmetre la passió viatgera. Com podem compartir el desig de diàleg cultural a través de la tradició oral, la gastronomia, una llibreria i l’humor, entre d’altres coses. Amb Agnès Agboton, Pep Bernades i Chris Stewart. - 18.00 hores Literatura entre cultures. Conversa entre dos escriptors que escriuen i viuen entre diferents cultures. Amb Lolita Bosch i Jamal Mahjoub. - 20.00 hores El periodisme que fa viatjar. Tres periodistes que han recorregut el món i viscut experiències intenses abans d’escriure-les. Amb Ramón Lobo, Mariane Pearl i Bru Rovira.

- Dijous 6 de novembre - 16.30 hores Reflexions sobre viatges llegits i escrits. Una aproximació teòrica a la literatura de viatges. Amb Patricia Almarcegui, Lieve Joris i Jean Soublin - 18.00 hores Viatjar com a forma de creació. Crear viatjant, viatjar amb quadern de notes, escriure en ruta. Amb Ana Briongos, Marc de Gouvenain i Sidi Seck - 20.00 hores El viatge com a font de documentació. En el procés de documentació per escriure, què va abans, la lectura o el viatge? Amb Jennifer Cody Epstein, Xiaolu Guo i Anna Tortajada. Llista dels participants: Agnès Agboton, Patricia Almarcegui, Pep Bernades, Lolita Bosch, Ana Briongos, Jennifer Cody Epstein, Marc de Gouvenain, Xiaolu Guo, Tom Hall, Lieve Joris, Clea Koff, Ramón Lobo, Jamal Mahjoub, Xavier Moret, Mariane Pearl, Bru Rovira, Sidi Seck, Jean Soublin, Chris Stewart i Anna Tortajada.

Biblioteca Jaume Fuster Plaça Lesseps, 20-22 - Barcelona Metro: Lesseps (L-3) Bus: 22, 24, 27, 28, 31, 32, 74, 87, 116 Biblioteques de Barcelona www.bcn.cat/biblioteques

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Add to Technorati Favorites